Automatgear

Skylning af automatgearkasse

Udtrykket ”den, der smører godt, kører godt” har du sikkert hørt før. Dette udtryk sigter mest mod olien i motoren, men det er mindst ligeså vigtigt med en god og ren olie i automatgearkassen. Nogle mener, at man ikke behøver skifte olie i en automatgearkasse, fordi systemet er lukket og olier dertil ofte er af meget høj kvalitet. Vi mener hos Pavegydens Auto at olien i en automatisk gearkasse arbejder ligeså hårdt som den olie, der bruges i motoren, og derfor skal olien i en automatisk gearkasse  også skiftes.

Olieskift i automatgearkasse

Hos Pavegydens Auto vil et almindeligt olieskift foregå ved, at vi skifter ca. halvdelen af den gamle olie ud. Dette kræver at man har foretaget olieskift i den automatiske gearkasse med jævne mellemrum. Hvis man derimod ikke har fået foretaget olieskift med jævne mellemrum, så vil den automatiske gearkasse skulle skylles igennem. Hertil bruger vi 8-12 liter olie, og skyller til gearkasseolien er ren. Det er desværre sådan, at der i nogle tilfælde bruges helt op til 20 liter olie, før resultatet er tilfredsstillende.  Vi anbefaler derfor at du får skiftet din gearkasseolie med jævne mellemrum, således undgår du de store udgifter samtidig med, at du holder  din gearkasse ren.

Reparation af automatgear

Oplever du noget anderledes ved din automatiske gearkasse, er det værste du kan gøre at køre videre i bilen. Nogle af symptomerne på, at din gearkasse trænger til et grundigt tjek, er at bilens nødprogram aktiveres. Altså bilen bliver sløv i optrækket, der skiftes ikke gear på det korrekte tidspunkt og displayet for nødkørsel vil lyse. Støder du på et eller flere af disse symptomer, så er bilens nødprogram sandsynligvis blevet aktiveret. Du kan evt. resette nødprogrammet ved at genstarte bilen, alt afhængig af hvad fejlen er. Herefter anbefaler vi hos Pavegydens Auto, at du kører direkte til vores autoværksted, der har det rigtige testudstyr til aflæsning af fejlkoder samt testudstyr til automatgearkasser.

En automatgearkasse er et stykke avanceret og kompliceret mekanik med mange både elektriske og mekaniske dele. Der kan derfor være mange fejlmuligheder, når du oplever at gearkassen opfører sig anderledes end normalt. Dette betyder derfor, at det oftest kan betale sig at udskifte den defekte del i stedet for at skifte hele gearkassen.

Hos Pavegydens Auto har vi alt i testudstyr til diagnosticering af problemer med automatgear. Herudover har vi mange års erfaring med reparation og service at automatiske gearkasser, så både du og din bil vil være i gode hænder.

Telefon & Mail

63241425

biler@pavegydensauto.dk

Eller skriv til os her

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder